panelarrow

Flymca

Hjälper dig att hitta nya flygdestinationer

Checklista för resenären

shutterstock_297780113

Att resa är för många ett av livets stora nöjen, men har man inte kolla på ett och annat kan det lätt bli allt annat än ett nöje.

Till att börja med gäller det att ha sina papper i ordning, detta inkluderar saker som biljett pass, ID-kort, visum, vaccinationsintyg och andra krävs för att lämna landet och komma in ett annat. Det är ofta en bra idé att ta en papperskopia av både sitt pass och sin biljett bara för säkerhetens skull. Naturligtvis är det ju en annan sak om man reser inom Sverige.

Sedan vill man ju även hålla uppe hygienen, se därför till att packa en necessär med det viktigaste: tandborste, tandkräm, schampo, duschtvål, hårborste, deodorant och de rakprylar som kan behövas.

Ibland råkar man ju ut för både det ena och det andra när man är ute och reser, därför är det även bra att ha med sig sitt eget miniapotek. Ta med saker som bandage, plåster, sårtvätt, värktabletter, myggmedel, svampdödande medel och allt annat som kan behövas beroende på var det är man reser till.

I vårat teknologiska samhälle är det ju även viktigt att se till att man har med sig den teknik man kan ha användning av. Detta inkluderar ju naturligtvis telefonen och tillhörande laddare, men även adapter för eluttag, de skiljer ju sig från område till område som många resenärer fått erfara.