panelarrow

Flymca

Hjälper dig att hitta nya flygdestinationer

Semester på hemmaplan i sommar

Många tror att man måste resa långt bort för att upptäcka nya platser och uppleva olika kulturer. Men det stämmer inte. Det finns säkerligen många städer och regioner i närområdet som du inte har besökt tidigare och som kan erbjuda fina restauranger, naturupplevelser och kulturevenemang. Undersök om det kanske finns naturreservat du inte varit i eller något spännande museum.

Ekonomiskt

En av de största fördelarna med att semestra på hemmaplan är ekonomin. En stram budget behöver inte vara en anledning till att inte semestra alls. Genom att undvika långa flygresor sparar man mycket. På en hemmasemester finns dessutom större möjligheter att bo billigare än hotell utomlands. Undersök till exempel om det finns campingplats, stugor eller vandrarhem till bra pris. Det finns många olika alternativ vad gäller boende, välj något här.

Det goda valet

Vissa säger att den bästa huvudkudden är ett gott samvete. Väljer du att semestra på hemmaplan kan du vara stolt över att inte bidra till den globala uppvärmningen på samma sätt som man gör vid långa flygresor. Dessutom stöttar du lokala företag genom att semestra i närområdet, så som butiker och restauranger. Detta gynnar hela lokalsamhället och är något du kan vara glad över att bidra till.