panelarrow

Flymca

Hjälper dig att hitta nya flygdestinationer

Tips och råd när du reser till Frankrike

Frankrike är ett vackert land, plasten för romantik och god mat. Om du planerar en resa till landet utan så mycket mer bakgrundsinformation kan vi ge några råd att tänka på.

Språket

Franska är nationalspråket och ett språk som innevånarna är väldigt stolta över. De börjar inte läsa engelska förrän i högstadiet och många äldre har aldrig lärt sig det. I Paris och på turistorter kan du ta dig fram med engelska men åker du ut till landsbygden kommer du behöva ta hjälp av Google Translate.

Frukost

Förvänta dig inte att hitta ost på frukostbordet, förutom kanske på helt turistinriktade hotell. Ost räknas som en dessert i Frankrike och äts inte direkt på morgonen. Istället kan du få en croissant eller bit baugette och en kopp svart kaffe. En kontinental frukostbuffé har samma frukostutbud som vi är van med i Sverige men andra platser är det annorlunda. Det är ovanligt att smöra baugetten, istället använder de sylt och choklad som pålägg.

Parissyndromet

En slags panikattack som främst drabbar japanska kvinnor. I Japan är allt franskt djupt idoliserat och när japaner väl besökare Paris får de en kulturchock. Deras hopfantiserade bild av landet faller samman när de ser att gatorna är smutsiga, servicepersonal är inte lika hövlig som de tror och de kan inte kommunicera med befolkningen. I Japan finns det till och med en stödlinje du kan ringa om du drabbas av Parissyndrom som ger yrsel, illamående, hallucinationer och ångest. Även om du själv vet mer om landet, var beredd på att världen romantiska land kanske inte är precis som du föreställt dig.