panelarrow

Flymca

Hjälper dig att hitta nya flygdestinationer

Besöka Österrike

Österrike är ett fantastiskt land som inte alls fått den uppmärksamhet den förtjänar. Det finns en mängd olika anledningar till varför man borde besöka Österrike minst en gång i livet. Men besöker man landet en gång kommer man mest troligt vilja göra det igen inom kort.

Högsäte av kultur

Österrike har i flera perioder genom historien varit en otrolig källa för europeisk kultur i alla dess former. Tänk bara på namn som Mozart, Schubert, Strauss och Wagner när det kommer till klassisk musik. Wien är den stad som oftast lyfts fram som det främsta exemplet av kultur, men även andra städer har mycket att erbjuda när det kommer till kulturrikedomar. Staden Graz har till exempel blivit utnämnd till Europas kulturhuvudstad en gång och Slazburgs moderna konstmuseum är ett av de främsta exemplen man kan hitta i Europa.

Vandring och Skidåkning

Över hälften av Österrike består av Östalperna och erbjuder inte bara fantastiska vyer utan även utmärkta aktiviteter för de aktiva. På sommaren kan man utforska bergen genom de många vandringsled som löper genom det kuperade landskapet. När vintern sedan kommer finns det gott om skidorter som öppnar och härliga backar att störta nedför. Kom bara ihåg att skydda ögonen ute i backarna för att undvika snöblindhet.

Bakelser och andra sötsaker

Köket i Österrike är speciellt känt för vad de kan göra med söta ting. Det formligen kryllar av konditorier i landets storstäder och alla har mängder med bakelser, kakor, tårtor och annat som är värt att prova. Österrikarnas förkärlek för choklad är väl dokumenterat, men något man inte får full förståelse för innan man fått uppleva det själv. Det kanske mest berömda bakverket som kommit från Österrike är sachertårtan, som var så populär att det faktiskt orsakade en laglig tvist i mitten på 1900-talet.

Landet av slott

Det finns gott om gamla slott att besöka och beundra. Salzburgs fästning är ett populärt turistmål och en imponerande byggnad som inga kort gör rättvisa. Kejsarpalatset i Hofburg ger vibbar av Drottningholm och erbjuder guidade turer året runt. Du kan också boka heldagsturer för att resa till lite mer avlägsna fästningar och kloster. Denna typ av turistmål lockar folk från hela världen och turerna blir snabbt fulla. Om det är möjligt borde du boka in dina slottsbesök en vecka innan du planerar att gå.