panelarrow

Flymca

Hjälper dig att hitta nya flygdestinationer

Resa till franska Alperna

Frankrike har mycket att erbjuda alla möjliga olika resenärer. Allt från lugna och harmoniska stunder till fartfyllda äventyr. De som är intresserad av det senare kan bland annat vända blicken mot de franska Alperna.

Alperna utgör en area på omkring 207 000 km² i Centraleuropa och går genom åtta olika länder. Bergskedjan franska del finner man kring gränsen mellan Frankrike och Italien samt Frankrike och Schweiz. Det kanske mest kända området i de franska Alperna är Mont Blanc massif, men detta delas tekniskt sett med både Italien och Schweiz.

De franska Alperna är känd för sina många skidorter och är en stor anledning till varför så många väljer att resa dit under vintermånaderna. Många skidorter har backar i alla möjliga klasser och lämpar sig därför även för nybörjare. Det är väldigt vanligt att hyra skidutrustning på plats men något man bör boka lika tidigt som flygbiljetten. Tänk dock på att inte all utrustning ingår. Något som skidglasögon behöver man ofta skaffa själv.

Medan det finns ett antal glaciärer i de franska Alperna där snön aldrig smälter blir stora delar fortfarande snöfria under flera månader om året. Under sommarmånaderna är det därför många som även kommer till bergen för andra typer av äventyr. Downhill är något som många gärna testar på för att fortfarande få känslan av att susa nedför bergen.

Andra populära sommaraktiviteter inkluderar att vandra i bergen, åka forsränning, canyoning, bergsklättring och paragliding. Det finns med andra ord gott om aktiviteter som kan locka en till alperna vilken tid på året som helst. Det ökade utbudet under sommarmånaderna kan dock göra det svårare att välja endast ett typ av äventyr att prova på.