panelarrow

Flymca

Hjälper dig att hitta nya flygdestinationer

Billigare boende

2499557-world-travelers

Det finns sätt som gör det billigare att ha en sovplats när du är ute och reser. Kolla in alternativen nedan och se om någon av dessa passar just dig.

Rabatt på hotell

Du får inte alltid ned priset så mycket som du hade velat, men när du nyttjar olika rabatter på hotellrum sparar du några hundralappar för varje natt som du sover där. Har du tur har ett hotell på din destination halva priset för att försöka fylla upp alla rum! Satsa kanske inte på 4-stjärniga hotell om du vill spara in pengar på boende: även med rabattkoder kommer priset att vara väldigt högt.

Värdfamilj

Oftast något man hör utbytesstudenter göra, men som vanlig resenär finns det också mycket gott i att bo med en värdfamilj i landet man reser till. Du får se en annan sida av kulturen och landet, än vad man får som ren turist. Det är oftast lite billigare än hotell och det kan ge dig vänner för livet. För att hitta dessa värdfamiljer som inte är hopkopplade med någon skola, kan du behöva leta ut speciella forum för turister.

Vandrarhem

Ett vandrarhem passar ypperligt för den som har mindre pengar att röra sig med. Sängar kan kosta så lite som 80-100 kronor (beroende på vart man åker, förstås). På vandrarhem delar man rum med andra ”vandrare” och kan få frukost inkluderat och möjlighet att köpa resterande måltider till ett billigare pris än restaurangerna har. Ett vandrarhem är en blandning av flera nationaliteter och kulturer. Det öppnar upp för spännande äventyr med människor från hela världen och du kan även här får vänner för livet, eller kanske en ny resekamrat att följa med ut i världen.