panelarrow

Flymca

Hjälper dig att hitta nya flygdestinationer

En weekend i Paris

Det är alltid lika spännande att åka iväg på en resa och få uppleva något nytt. Har man rest en del sen tidigare så är man nog medveten om att det också kräver en del planering. Man måste kolla så att man har möjlighet att borta en vecka eller två, hitta någon som kan passa eventuella barn eller husdjur, listan kan göras lång. Därför tänkte vi prata lite om en enklare typ av resa som ofta blir förbisedd, nämligen weekendresan.

Kortare restider

Det man kanske inte alltid tänker på när man åker på en längre resa är hur mycket av resans tid som faktiskt spenderas på flyget eller flygplatsen. Tar man Thailand som exempel så spenderar man minst tio timmar på flyget, enkelväg. Räknar man båda vägarna så försvinner alltså två hela dagar enbart till att sitta på ett plan. Just därför så brukar de flesta weekendresor ske inom Europa, så att man faktiskt hinner med att njuta av sitt resmål. Att åka till Paris från Stockholm tar omkring två och en halv timme, alltså inte så farligt. Därför är Paris ett perfekt resmål för den som vill klämma in en spännande resa över en långhelg.

Paris som resmål

Paris är en stad som har något för de flesta. Här kan du förvänta dig fantastiska sevärdheter och riktigt bra mat och dryck. För den som har ett intresse för konst så är Paris en riktig guldgruva! Letar du upp Louvren så kommer du att kunna bland annat kunna se Da Vincis Mona Lisa. Skulle du vara sugen på shopping så är det inga problem. Åker du till Opéraomårdet så hittar du några av Paris största shoppingcenter. Sist men inte minst, glöm inte att besöka det berömda Eiffeltornet! Det är mäktigt att kolla på, men om man vill så kan man faktiskt åka hiss till toppen av tornet. Det kostar en slant, men kan helt klart vara värt det.