panelarrow

Flymca

Hjälper dig att hitta nya flygdestinationer

Mest populära destinationerna i Kina

shutterstock_150349577

Kina är ett väldigt stort land, det är svårt att uppskatta när man bara tittar på en karta men faktum är att Kina är nästan lika stort som hela Europa. Men en sådan yta kan man ju vara säker på att det finns mer att se och uppleva i Kina än man hinner med på en enda resa. Därför tänkte vi nämna några av de mest populära sevärdheterna och destinationerna i Kina.

Förbjudna staden i Peking

Peking är en väldigt bra utgångspunkt för många av sevärdheterna i Kina, det är också den stad man har störst chans att resa billigare till. Den Förbjudna staden är till ytan en av världens största palats och ett av de mest besökta turistmålen i hela Kina.

Kinesiska muren

När man talar om populära resmål i Kina går det ju knappast att utelämna den kinesiska muren. Muren är 10 000 kinesiska li lång, vilket är 5 000 kilometer. De bäst bevarade delarna av muren ligger i närheten av Peking.

Terrakottaarmén

Terrakottaarmén är ett arkeologiskt fynd som hittades 1974 av bönder som höll på att gräva en brunn. Den består av 8 000 fullskaliga lermodeller av soldater och hästar i militär formation. Fyndet var ett av århundradets största upptäckter då inga historiska dokument faktiskt nämnt dess existens. Armén finns i staden Xi’an vilket man bäst tar sig till med flyg eller tåg.

Huangshan

Huangshan betyder Gula berget och är en bergskedja i östra delen av Kina. Detta område är välkänt för sina otroliga vyer och fantastiska granitbergsformationer. Här finns även många varma källor och naturbassänger.

Jättebuddhan i Leshan

Denna Buddhastaty är huggen ur en klippvägg där tre floder möts i den södra delen av floder Sichuan. Statyn finns sedan 1996 med på Unescos lista över världsarv. Den är 71 meter hög och bredden mellan axlarna är 28 meter. Det är väldigt populärt att ta en flodsightseeing i detta område för att åka och se denna staty på nära håll.