panelarrow

Flymca

Hjälper dig att hitta nya flygdestinationer

Planera utlandsresa

Varje resa behöver en plan. När man hoppar över denna eller rusar igenom den kan resultatet snabbt bli allt annat än önskvärt. Men detta kan också bli resultatet om man inte rest mycket och helt enkelt inte vet om alla tips och trick som finns.

1. Res på rätt dagar

Priser för ett flyg kan variera mer än man tror bara på grund av vilken veckodag man väljer att flyga. Enligt en studie som utfördes av den engelska sajten Which? är det billigast att resa bort på tisdagar och resa tillbaka på torsdagar. Prisskillnaden mellan tillbakaresa på torsdag och söndag kunde vara så mycket som 45 %.

2. Jämför alltid priser

Det är alltid värt att kolla upp vad olika flygbolag har för pris på samma resa. Även här kan priset variera en hel del. Sajten Avionero kan göra denna kontroll åt en oavsett vilken destination i världen man väljer, så länge man reser från Stockholm.

3. Sätt en resonabel resebudget

Priset på själva resan och boendet är bara en del av de pengar som en resa kommer att kosta. Se till att ha en ordentlig budget för hela paketet genom att kolla upp vad saker och ting kostar på plats och räkna på vad som är resonabelt att behöva spendera. Räknar man alltid med lite extrautgifter här och där så blir det lättare att hålla sig till budgeten.

4. Res alltid med reseförsäkring

Reseförsäkring är något som kommer med hemförsäkringen och täcker 45 dagar. Ska man vara borta längre än så måste man se till att förlänga försäkringen innan man lämnar Sverige. Det blir näst intill omöjligt att förlänga det om skyddet går ut medan man fortfarande är utomlands. Titta också på vad reseförsäkringen täcker och se om det behövs göras några tillägg.