panelarrow

Flymca

Hjälper dig att hitta nya flygdestinationer

Åka på cykelsemester

Strunta i att sitta i en varm bil i flera mil, hoppa över de dyra flygresorna med återanvänd luft. Satsa på att få se den svenska naturen och få lite motion och solbränna på köpet. En cykelsemester blir en resa du kommer att minnas för livet.

Cykeln

Det första du borde göra är att besöka Cykelkraft.se och se utbudet av cyklar just nu. Du vill inte använda din gamla klenod i garaget för att cykla femtio mil eller mer. Det du behöver är en cykeln ämnad för långa turer och som är anpassad efter underlaget. Det finns lätta cyklar som passar utmärkt för asfalt såsom racing- eller landsvägscyklar och större varianter som är mer lämpade för terräng. Det går så klart att byta sadeln eller styret på standardmodellerna om du vill ha något annorlunda. Vill du ha expertråd kan du ringa till butiken och få hjälp med ditt val.

Rutten

Skaffa en stor karta över ditt område eller hela Sverige. Fundera på vad du vill uppleva under semester: vill du bada i havet? Hitta nattklubbar för lite avkoppling efter cykelturerna? Besöka nationalparker och campa i naturen? Dina intressen styr vilka rutter som passar bäst. Om du bor när gränsen kan vi rekommendera att svänga över till Norge, de har de bästa vägarna för landsvägscykling och slående natur att beundra på vägen.

Packning

Ska du vara borta mer än en vecka behövs en hel del packning. Att cykla med en vandringsryggsäck är otympligt och onödigt tungt. Det finns cykelvagnar som du kan dra istället men de fungerar inte för dig som ska vara i terräng. Vill du packa så lite som möjligt borde du planera in många stopp och vägar förbi vattenhål, bensinmackar och rastplatser är du kan köpa förnödenheter. Provpacka allt och cykla runt med det för att känna om det går bra. Se till att få packning stabil på cykeln.