panelarrow

Flymca

Hjälper dig att hitta nya flygdestinationer

New York

New York – en av världens mest kända städer. Här finns ingenting du inte kan hitta och risken att känna sig uttråkad är minimal, med tanke på de oändliga aktiviteter och sevärdheter man kan ägna sig åt. Alla årstider har sin charm i New York. Vintern och våren är det mest ekonomiska alternativet – både flyg och hotell har lägre priser. Hösten är den mest aktiva säsongen och lockar betydligt fler besökare än de andra årstiderna vilket innebär högre priser på både hotell och flyg.

New York City Times Square

Boende och planering

I Midtown kring Times Square är många fina och prisvärda hotell belägna. På hotellen finns det en det oskrivna regler att tänka på, till exempel att dricksa personalen som bär era väskor och öppnar dörren åt er osv. En dollar per väska är en tumregel. Här ligger även Broadway där man kan gå och se några av världens mest kända musikaler såsom Mamma Mia (kul att Sverige finns med på ett hörn!) och Lejonkungen. För shoppingsugna finns 5th Avenue i närheten men för en shoppinggalen är ett besök i Soho ett måste. Meatpacking District bjuder på stans bästa nattliv och China Town låter dig besöka Asien för en stund med fantastiska resturanger.

På checklistan

  • Central Park – en given sevärdhet. Hit går man för att glömma att man är i en storstad. Ta med en picknickkorg och njut i en av världens mest kända parker. Obs – mata inte ekorrarna!
  • Times Square – där miljontals människor passerar varje dag hittar du allt från klädesbutiker till godisaffärer och självklart den kända reklamen blinkandes i alla färger.
  • Empire State Building – En av New Yorks högsta skyskrapor med en helt otrolig utsikt.Ett alternativ är även den kända byggnaden Top of the Rocks. Besök den på kvällen för att se Empire State Building upplyst bland resten av stadens byggnader.
  • Ground Zero – ett tips är att boka biljetter på internet innan ni åker, så blir det mindre krångligt när ni väl är där. Tänk på att de är extremt hårda med säkerheten! Här har de också byggt New Yorks högsta skyskrapa – Freedom Tower.
  • Frihetsgudinnan – Från downtown går det färjor till de olika småöarna. Perfekt om man vill ta häftiga bilder på New Yorks skyline.
  • Brooklyn Bridge – ta tunnelbanan till Brooklyn och gå över den kända bron tillbaka till Manhattan, eller varför inte tvärtom? Det är en superhäftig upplevelse!
  • Broadway – Se en musikal i världsklass, det kan knappast bli bättre än på Broadway. För biljetter kolla på http://www.gomusictravel.se.

Detta är bara några få saker av en oändligt lång lista på saker att göra i New York. En garanterat händelserik resa!

Det mesta av fakta i teten är tagit från http://www.reseguiden.se/reseguider/new-york-for-nyborjare-3917.