panelarrow

Flymca

Hjälper dig att hitta nya flygdestinationer

Europas hetaste resmål

Europa är verkligen en kontinent som bjuder på otroligt många spännande och intressanta resmål och kanske framför allt när det kommer till storstäder som det som bekant finns gott om.

PragEtt av de absolut hetaste resmålen just nu är den tjeckiska huvudstaden Prag. Staden som både kallas ”staden vid en flod och nio kullar” och ”staden med de hundra tornen” är en stad som bjuder på ett varierat utbud inom många olika områden, men kanske främst inom kultur och historia. Är man i Prag är den så kallade Pragborgen någonting man måste besöka. Borgens historia går tillbaka till 1000-talet och här ifrån har man en fantastisk utsikt över staden.

Andra sevärdheter i den tjeckiska huvudstaden inkluderar bland annat den berömda Vaclavplatsen, den över 650 år gamla Karlsbron samt Atomuret som ligger vid Gamla Torget.

Barcelona är ett annat resmål som just nu hör till de hetaste i Europa. Staden på den spanska nordöstkusten är kanske främst känt för sitt stora utbud vad gäller nöjesliv och fest, men här finns även en hel del annat att göra för den som besöker staden. Gillar man exempelvis konst kanske MACBA med inriktning på i huvudsak modern konst kan vara någonting. Är man fotbollsintresserad är såklart ett besök på Camp Nou och en match med FC Barcelona given.

Ett bra tips om man på ett enkelt sätt vill ta sig runt i staden är att hyra cykel. Runt om i staden finns det en lång rad cykeluthyrare, så att hitta cyklar att hyra är inte speciellt svårt.

Ett annat resmål som är hett just nu är Ungerns huvudstad Budapest. Staden, som består av två stadshalvor på varsin sida om floden Donau, nämligen Buda och Pest, bjuder på det mesta i form av nöje, shopping och kultur med mera. På Buda-sidan hittar man de flesta historiska sevärdheterna som gamla byggnader, kyrkor etc, medan exempelvis parlamentet, Operahuset samt St Stefansbasilikan finns på Pest-sidan.

Utöver detta finns även en hel annat att göra i Budapest som exempelvis shopping, båtturer på Donau samt givetvis ett bad på något av de många badhus, där vattnet kommer från varma källor, som Budapest är berömt för.