panelarrow

Flymca

Hjälper dig att hitta nya flygdestinationer

Kap Verde

Kap Verde med sitt året runt vänliga klimat är ett resmål för lite lugnare och avslappnande aktiviteter. Temperaturen når upp till 30 grader och vattnet 25. Undvik att åka i augusti-oktober om du vill eliminera risken för regn, även om det under dessa månader bara är ett fåtal regndagar. Dessa månader håller också de högsta temperaturerna.

Kap Verde

Kap Verde är ett solklart resmål för dig som ännu inte upptäckt denna vackra plats.  För att resa hit finns olika företag att välja mellan. En av dessa är Reseshopen, ett företag som erbjuder ett färdigt paket till din resa, perfekt för dig som bara vill koppla av. Du får en resa där du både får se och uppleva och också bara ligga och slappa på stranden. Kap Verde har 15 olika öar att erbjuda och nedan följer tre populära turiständamål.

Sal

Bland dess många öar finns bland annat Sal, Sao Vicente, Santiago och Fogo. Sal är en ö som håller högt turistvärde för Kap Verde, men långa vita stränder och perfekta surfingvågor. Här ligger vinden i och om man vill prova på olika surfaktiviteter är detta rätt ö. Stranden är sannerligen den mest semesterliknande platsen här då det i stadens utkanter kan förekomma bygge som följd av Sals turisttillväxt på senare år. Vill du ha en superbra retreat för din hy är det att rekommendera saltbassängerna i Pedra de Lume.

Santiago

Santiago är en ö med många historier att berätta. Öns äldsta stad, Cidade Velha, var ett ställe för slavhandel och utanför byn Tarrafal finns även ett koncentrationsläger som byggdes under andra världskriget. På ön kan man uppleva såväl historia som fina stränder med lugn och avlägsen miljö. På Santiago kan man även besöka Kap Verdes huvudstad med namn Praia. Här märks den afrikanska kulturen av starkt och omgivningen är trevlig och harmonisk på grönsaks och fruktmarknaderna.

Fogo

På ön Fogo odlas det mycket och grönskan är svår att undgå. Här produceras vin tillsammans med odlingar av bananer och majs. Ön som har sitt ursprung från en vulkan ger möjligheter att vandra mot toppen, men även neråt i kratrarna. Här är klimatet för odling perfekt och har därför lockat en del invånare, trots ett utbrott så sent som på 90-talet. Här kan man njuta av lokal mat och lokalodlat vin.

Fakta är hämtat från http://www.expressen.se/res/kap-verde—solens-oar/