panelarrow

Flymca

Hjälper dig att hitta nya flygdestinationer

London

London är ett av Svenskarnas favoritresmål, både i Europa och överhuvudtaget. Många har säkert redan besökt denna stad och en hel del kommer nog att göra det igen. Här följer några tips på vad man kan se och göra i vackra London.

london_203838595

South Bank

När man är ute och vandrar i staden kan vi varmt rekommendera en promenad längst Themsens södra sida kallad South Bank. Denna sträcka löper genom de två distrikten Lambeth och Southwark och är värd för en massa underhållning som gatukonstnärer, jonglörer, ståuppkomik, eldslukar och annat. Och allt sker på gatorna och är helt gratis att uppleva.

West End

West End är ett område känt för shopping, god mat och underhållning. Till skillnad från South Bank är dock denna underhållning i form av professionell teater och musik. Den är lite som Londons svar på Broadway och åtskilliga shower tar plats här  varje dag. När det kommer till shopping är det de berömda gatorna Oxford Street, Regent Street och Bond Street som har hjälpt till att göra området känd.

Sea Life

Sea Life London Aquarium har över 500 arter av havsliv att utforska och är därmed ett av Europas största samlingar av marinliv från hela världen. En av de helt klart mest populära attraktionerna är hajrevet är flera olika arter av hajar simmar runt. Där finns även tunnlar som går rakt igenom akvarierna där man nästan kan känna dem simma runtikring en.

Tower of London

Ingen resa är dock komplett utan ett besök till Tower of London, ett av världens mest berömda byggnader. Det har stått på denna plats i över 900 år och agerat som det kungliga palatset, fängelse, zoo, arsenal och avrättningsplats. Se bara till att få den komplette upplevelsen och gå på en guidad tur kring denna historiska plats.

 The Shard

The Shard är en skyskrapa med hela 72 våningar och står 310 meter hög. Denna byggnad ger vad många skulle säga är västra Europas bästa utsikt då man har en hel 360 graders utsikt. Kanske inget för den verkligt höjdrädda, men det är en otrolig utsikt man verkligen borde prova på.