panelarrow

Flymca

Hjälper dig att hitta nya flygdestinationer

Gör långresan mer behaglig

bekväm resa flyg

Riktigt långa resor gör lätt att man är trött redan när man kommer fram. Timmar spenderande i väntan på flygplatsen och sedan inpackad tätt på ett flygplan. Sällan kan man behöva gå igenom denna processen flera gånger innan man är framme vid in slutdestination om man har byten. I denna artikeln ger vi dig de bästa tipsen på hur du kan göra din resa lite mer behaglig.

Ta en paus vid uppehållen

Om man har en resa som består av många delar så kan det vara bra att låta resan ta sin tid i mellanlandningarna. Har man precis suttit på flyget i över tolv timmar efter en resa från Asien så kan det vara väl värt att ta en paus innan man åker sista biten hem genom Sverige. Man kan göra en upplevelse av det och låta sin resa utomlands även innefatta en dag i Stockholm med allt vad det innebär. En hotellnatt, mat och underhållning behöver inte vara speciellt kostsamt med tanke på komforten det ger efter timmarna på flyget.

Detta gäller även när det kommer till mellanlandningar. Om mellanlandingar är ett måste så kan det vara passande att välja en med så lång layover som möjligt. På så sätt har du tid att sträcka på benen och utforska ännu ett land på din resa utan att det behöver kosta dig extra.

Välj rätt säte

Oavsett om man är stor eller liten så råder det ingen tvekan om att sätena är bland de svagaste punkterna när man flyger ekonomi. Man sitter tätt packad med personer som man inte känner och saknar oftast sina privata yta. Flyger man ofta och har samlat på sig tillräckligt med poäng så kan långturen vara tillfället då man löser in dem för en uppgradering. De flesta business class biljetterna är idag väldigt avskilda och ger både betydligt bredare säten och mer benutrymme. Två andra alternativ för en mer rymlig upplevelse är att betala för ”premium economy”. SAS kallar sin klass i kategorin för SAS Plus och ger både något bredare säte samt mer benutrymme.

Sista alternativet är att välja säten i rader med extra benutrymme eller köpa till sig ett extra säte. Vilka säten som är bäst på olika plan och flygbolag går att hitta på sajten SeatGuru.

Nyttja lounger

Sist men inte minst så har vi loungerna. Tiden som man spenderar på flygplatserna blir alltid otroligt mycket bättre när man kan slappna av i en lounge. Om man åker business-class eller bättre ingår oftast dessa men det finn även andra möjligheter. Se till att nyttja dessa resurser som ges om ni flyger business. De finns där för att ni ska få en skön upplevelse och kan koppla av en stund innan flight. Många lite bättre kreditkort innehåller nämligen fritt inträde till många av världens alla lounger. Allt för den låga årsavgiften som kortet har.