panelarrow

Flymca

Hjälper dig att hitta nya flygdestinationer

Australien

Australien

Australien är minst sagt ett spännande land och resmål beläget på det södra halvklotet, omgärdat av andra länder så som exempelvis Indonesien, Papua Nya Guinea, Östtimor och Nya Zeeland, med flera. Landet räknas till ytan som världens sjätte största och har en befolkningsmängd på över 20 miljoner invånare.

En kort historisk inblick

Australien var från början enbart bebott av dess ursprungsbefolkning aboriginerna och faktum är att aborgin faktiskt betyder ”från början” eller ”av ursprung”. Kolloniseringen som följde efter att holländska upptäcktsresande funnit landet i början av 1600-talet ändrade dock ganska snabbt på detta och idag är Australien ett modernt industriland som innehavare av världens 13:e största ekonomi. Något som även kan vara roligt att ha vetskap om är att landet från början främst koloniserades av kriminella, som skickats iväg från Storbritanien som straff, efter att denna nation gjort anspråk på Australiens östra halva i slutet av 1700-talet.

Att göra i Australien

Australien är ett land som erbjuder dig som resenär en rad olika möjligheter. Du kan bland annat ta dig ut i bushen utanför stadskärnorna och uppleva minst sagt annorlunda omgivningar och naturliv. Tänk bara på att vara försiktig. Australien är inte Sverige och här finns bland mycket annat både ormar och skorpioner att passa sig för. Att surfa är något annat som många provar på när de väl är på besök, något som vanligtvis brukar generera trevliga minnen för resten av livet. Surfing ger en oerhörd frihetskänsla när man väl börjat få ordning på grejerna och många som testar blir därför bitna för livet.

Notera att även att maten i landet stundtals kan vara fantastisk och att det finns en del maträtter som verkligen osar Australien mer än andra. I klippet nedanför kan ni se när Fung Bros Food testar klassiska ”Aussie Meat Pies”!

Förena nytta med nöje

För dig som är väldigt intresserad av att besöka Australien och som dessutom går i planer på att studera något så är dessa två saker något som går att kombinera. Australiensare är normalt mycket vänligt inställda till oss svenskar och landets skolor räknas som några av världens främsta. Inte så dumt att kombinera nytta med nöje och att dessutom lära sig engelska flytande på kuppen.