panelarrow

Flymca

Hjälper dig att hitta nya flygdestinationer

Resa till USA

Har man inte varit i det stora landet i väster är det definitivt en plats man bör besöka åtminstone någon gång i livet. Här kommer därför några USA-restips som kanske kan fungera som lite inspiration.

Städerna

Den amerikanska kontinenten vimlar av städer. Förutom storheter som New York, San Francisco och Los Angeles finns även många andra pärlor, som till exempel Chicago som är härligt belägen vid Lake Michigan, casinostaden Las Vegas samt en av östkustens mest spännande städer i form av Boston.

Naturen

Många associerar nog i första hand USA med storstäder och breda motorvägar, men faktum är att landet även bjuder på en helt fantastisk natur på många ställen framför allt i de västra delarna av landet, där man bland annat hittar Klippiga bergen, ett antal nationalparker, som till exempel Yellowstone samt många härliga kustremsor längs med Stilla Havskusten.

Praktiska tips

Ska man åka till USA är ett bra tips att inte bara resa till en stad utan ta chansen och åka till flera när man ändå är där.

Ett bra tips är också att boka sin resa i god tid eftersom detta ofta blir billigare än att boka nära inpå.

Sedan några år tillbaka måste man även fylla i det så kallade ESTA, vilket skall göras senast 72 timmar innan avresa, något som är viktigt att inte glömma.