panelarrow

Flymca

Hjälper dig att hitta nya flygdestinationer

Centralamerika

Centralamerika har många spännande resedestinationer, bland annat Costa Rica, Panama, Guatemala och El Salvador. Dessa länder erbjuder mycket kulturliv och minnen för livet. Nedan följer lite tips på vad man kan se och göra i de olika länderna.

I Costa Ricas djungler

Costa Rica är känt för den fantastiska naturen och dess rika djurliv. Hit åker många för att uppleva just detta, djungelnaturen och den gröna miljön. Ett företag med resor hit är Swetours, ett företag med god kunskap om landet som erbjuder fantastiska upplevelser på deras resor. Du kan både boka in en paketresa, sportfiske resa eller rundresa med dessa vilket ger dig chans att verkligen uppleva landet och se det bästa det har att erbjuda. För lite adrenalinkickar kan man besöka djupa gamla grottor, prova på att klättra i bergen, surfing och till och med rafting. Ett otroligt vackert land som dessutom är mycket smidigt att ta sig runt i.

Panama

Panama

Panama är ett land som gränsar till Costa Rica i norr och Colombia i söder. Ett obligatoriskt stopp är Panamakanalen där du kan njuta av naturens skönhet och kanske sikta en backpacker eller två. En slappar dag på en utav de fina stränderna är att rekommendera, och även här kan du surfa om du vill. Släng dig i hängmattan och bara njut av den fina miljön.

Guatemala

Reser du till Guatemala får framgrävningen av Tikals mayaruiner absolut inte missas, tillsammans med den otroligt spännande indiankulturen och dess häftiga traditioner. Ta dig tid att lära dig om historian när du rör dig längs den Karibiska kusten, och om du inte är allt för kräsen är det alltid en upplevelse att prova på att bo i en hydda. Tänk på att skydda dig mot insekter bara!

El Salvador

Turisterna är färre här och landets utveckling är lägre kommen en andra länder i centralamerika. För dig som surfare är detta land varmt rekommenderat och andra aktiviteter som paddling, klättring och vulkansvandring är aktiviteter typiska i El Salvador. Färre turister innebär områden med lugn atmosfär och ibland inga människor alls. Priserna är lägre här och att resa runt är i stort sätt billigare än i övriga Centralamerika.

Värt att veta är att regnperioden är mellan maj och oktober samt att man kan, om man inte vill resa helt på egen hand, åka med på arrangerade turer.