panelarrow

Flymca

Hjälper dig att hitta nya flygdestinationer

Campingsverige

Att campa är onekligen populärt bland barnfamiljer i Sverige. Lockelsen utgörs av mysiga skogsområden, sjöar att lära barnen fiska i, grillkvällar med nyfunna vänner och minigolf i all ära.

Solnedgång i norra Sverige

I Västernorrland hittar man många olika platser att besöka tillsammans med husvagnen. Campingar som omges av skog och en sjö kan komma att bli paradiset för både föräldrar och barnen. Ett tips är Mosjö Camping, en camping beläget 2 mil norr om Örnsköldsvik. Där kan man paddla kanot, lära barnen att simma, fiska eller bara ta det lugnt på stranden men en glass i handen från den lokala kiosken. En runda i skogen för att plocka blåbär till frukosten i morgon eller varför inte lite kantareller till kvällsmaten?

Om man vill uppleva detta mysiga campingliv men inte har lust att investera i en husvagn finns det gott om stugbyar att besöka, som oftast ligger intill campingplatsen. En mysig liten stuga går att hyra för hela familjen, kanske två om man är många. Om barnen insisterar på att uppleva det ”riktiga” campinglivet finns alltid möjligheten för dem att tälta i närheten av stugan, två flugor i en smäll.

Husvagnssemester

De flesta campingplatser i Västernorrland har mycket att erbjuda med gångavstånd från området men även en bit med bil. Till exempel finns det golfbanor, simbassänger och ibland kanske man vill åka in till stan.

Vill ni uppleva svensk sommar med spänning och naturliv är camping i Västernorrland utmärkt för er. Det är otroligt kul (framförallt för barnen!) att uppleva naturen på detta sätt och ett sätt att skaffa nya vänner och fina minnen med familjen!