panelarrow

Flymca

Hjälper dig att hitta nya flygdestinationer

Madagaskar

Det här är en riktig sagoö med fantastisk natur och djur som man inte hittar på något annat ställe i världen. Madagaskar bjuder även på storslagna sandstränder och riktiga pirathistorier.

För den som längtar efter orörd tropisk natur och ett spännande djurliv är Madagaskar det ultimata resmålet. Madagaskar är ett paradis utan motstycke, ett edens lustgård där 5 procent av världen djur lever. Naturen är rikt varierad och här kan man finna så mycket som 10 000 olika växtarter.

Madagaskar är beläget i Indiska Oceanaen till öster om Afrika. Huvudstaden Antananarivo är öns största stad och har även det bästa serviceutbudet.

Halvön Locaro bjuder på regnskog och vackra sandstränder. Och i Anako finner den dykintresserade riktiga guldkorn, i form av spektakulära dykvattne. Il Sainte Marie har stränder som är i klass med dem som finns på Seychellerna.

Madagaskars natur är andlöst vacker. Djupa raviner, vattenfall och tropiska växter gör vandringsupplevelserna oförglömliga. På Park National de l’Isalo kan den vandringsintresserade hitta riktigt bra vandringsleder. Även Parc National D’Ankarafantsika och Parc National D’Ankarafantsika bjuder på fantastiska naturupplevelser.

Det rika djurlivet gör att man kan hitta arter som inte finns någon annanstans i världen. En stor del av öns reptiler är helt unika. Här kan man även finna lemurer som är en ap-art som bara lever i Madagaskar.

På 1700 talet var Madagaskar ett högsäte för pirater. Under en period var 1500 pirater bosatta på ön och piraträderna var ett så vanligt inslag i vardagen att de i folkmun kallades för” piratrundan”. Det finns ett flertal sägner om nergrävda piratskatter och här finns även världens enda piratkyrkogård.

Den som är intresserad av att se på valar bör välja att lägga sin vistelse på Madagaskar under perioden  juni, juli eller augusti. Under december är vädret allra bäst för bad. De rikliga soltimmarna i december månad ger även ett stort utbud av mogna frukter.