panelarrow

Flymca

Hjälper dig att hitta nya flygdestinationer

Malta

1207976-mgarr-harbour-malta

Malta är både namnet på ögruppen och den största av de tre öarna. Det officiella namnet för landet är Republiken Malta.

Som den största ön är Malta landets kulturella, kommersiella och administrativa centrum. Där finner man de mesta man kan önska sig av en semester i medelhavet.

Maltas huvudstad Velletta grundades redan på 1500-talet, 1566 för att vara exakt, och det är numera ett av UNESCOs världsarv. Den huserar en mängd byggnader av stort historiskt intresse, den mest betydelsefulla bland dessa byggnader är katedralen San Giovanni.

Det är många spelbolag som finns etablerade på Malta, mycket tack vare deras fördelaktiga beskattning.

Maltas näst största ö Gozo är en mytomspunnen plats, det påstås bland annat vara den ön som gav upphov till ön där Kalypso i Homeros Odysséen hade sitt hemvist.

Gozo är en mycket grönare och lantligare ö än Malta och för väldigt många turister är det just det som är den största charmen med ön. Det finns där en hel del barockkyrkor och bondgårdar av sten, men mer än så har Gozo även ögruppens bäst bevarade förhistoriska tempel, Ggantija.

Mellan dessa två öar hittar man sedan den tredje, sista och minsta av öarna, Comino. Denna ö är ett välkänt paradis för alla typer av dykare, snorklare, vindsurfare och vandrare. Camino är bara 3.5 km² stor och helt fri från bilar.

Ett enda hotell finns på Camino och är därför en riktigt populärt boplats för många som vill semestra på Malta. Den främsta sevärdheten i området är Blue Lagoon, en liten skyddad vid med fantastiskt blågrönt, skimrande vatten. Det är många som tar dagsutflykter till viken med segel- eller turistbåtar.

Mer information om Malta går att hitta på den officiella turistsidan Visitmalta.com. Där kan man bland annat hitta vilka event som finns att ta del av och vilka platser som är ett måste att besöka.