panelarrow

Flymca

Hjälper dig att hitta nya flygdestinationer

Nordamerika

Av världens sju kontinenter så räknas Nordamerika som en av dessa, den har en stor geografisk yta som gör den till den tredje största i världen och den fjärde största när det gäller befolkningsantalet.

NordamerikaI Nordamerika så finns USA men även Kanada och Mexico. Även de centralamerikanska staterna plus de karibiska bland annat Kuba. Danska Grönland och Engelska Bermuda räknas in som territorier i Nordamerika. Den flora som är karaktäristisk för Nordamerika är mängden av trädarter, jämfört med norra Europa som ungefär har 40 trädarter har Nordamerika 400. Tittar man på de skogsträd som finns i Europa så finns alla de med i den Nordamerikanska floran. Något som är helt främmande i europas flora är hickoryträden som finns i Nordamerika med 7 olika arter.

Att resa och uppleva Nordamerika kan vara en av de största upplevelserna någonsin, och att flyga över och sätta sig i en bil och göra en roadtrip upp till Grand Canyon och den makalösa Yosemite National Park. Varför inte efter denna trip ta en tur efter higway 101 mellan San Fransisco mot Los Angeles och upplev vad västkusten har att erbjuda. Är du skidintresserad så kan Whistler i British Columbia rekommenderas, detta ställe ligger vid bergen Whistler och Blackcom med två dalstationer och underbar skidåkning.